פרפור פרוזדורים

מהו פרפור פרוזדורים?

בעולם המערבי לפחות 2% מהאוכלוסייה סובלים מהפרעה המכונה פרפור פרוזדורים (Atrial Fibrillation). הפרעה זו מאופיינת בהתכווצות מהירה ובלתי סדירה של אזורים שונים בשריר הלב ומתבטאת בעיקר בדופק מהיר ולא סדיר אצל הסובלים מהתופעה. ההפרעה נובעת מפגם במערכת החשמלית שמגרה את הלב לפעום, אך הגורמים לה אינם ברורים. פרפור פרוזדורים יכול להופיע אצל אנשים בכל גיל ובכל מצב בריאותי אולם שכיחות התופעה עולה באופן משמעותי לאחר גיל 60 (מעל גיל 75 סובלים מהתופעה כ-10% מהאוכלוסייה).

שינויים באיכות החיים של הסובלים מפרפור פרוזדורים

אצל אנשים הסובלים מפרפור פרוזדורים עשויות להתפתח מספר תופעות המשפיעות מהותית על איכות חייו של החולה ועלולות במקרי הקיצון לסכן את חייו. בעקבות התופעה ישנה ירידה בולטת בתפקוד הלב ומתחיל תהליך התדרדרות, שבסופו החולה עלול לסבול מאי ספיקת לב. תופעה נוספת, המסכנת באופן מהותי את חיי החולה, קשורה לעובדה שההתכווצויות הלא סדירות של הלב גורמות לא פעם להיווצרות קרישי דם בעליה השמאלית של הלב. קרישי דם אלה עלולים לנוע בזרם הדם ולגרום לתסחיף או אף לשבץ מוחי. למעשה, חולים הסובלים מפרפור פרוזדורים נמצאים בסיכון לשבץ מוחי ברמה של פי 17 יותר מזה של אדם שאינו סובל מהתופעה.

במטרה למנוע היווצרות של קרישי דם מסוכנים, הנוהל המקובל בטיפול בחולים בעלי פרפור פרוזדורים הוא מתן תרופות לדילול דם דוגמת קומדין. ואולם, עם התועלת שבתרופה ישנו גם סיכון משמעותי להיווצרות דימומים במערכת העיכול ודימומים מוחיים, שהם תוצאה ישירה של נטילת התרופה. כך למשל, נטילת קומדין לתקופה רצופה של מספר שנים מעלה את הסבירות לפיתוח דימומים מערכתיים בגופו של החולה לרמה של 20% יותר מהממוצע באוכלוסיה.

מעבר לתופעות הלוואי הפיזיות והתגובות לתרופות הניתנות, ישנה סבירות גבוהה שהחולה יסבול מדופק מהיר ומשתנה (תופעה הידועה בשמה המקצועי פלפיטציה), הגורם לאי נוחות, תחושת לחץ מתמדת, קושי נשימתי מסוים ופגיעה משמעותית באיכות החיים היומיומית.

לפרטים נוספים ולתיאום ייעוץ או טיפול פרטי יש למלא את הטופס

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם​