מערכת העיכול העליונה (Foregut) כוללת את הושט, צינור שרירי המחבר את החלק התחתון של הגרון עם הקיבה. מחלות ושט מכונות "טיבט של הכירורגיה" בשל מיקומו המיוחד של הושט וגבולותיו הבלתי מוגדרים, וכן בשל המיומנויות הרבות הנדרשות בסוגי ניתוחי ושט שונים. כריתת ושט היא ניתוח מורכב מאוד, המקובל בסוגים מסוימים של גידולים ממאירים (Adenocarcinoma או Squamous Cell Carcinoma ואחרים) או שפירים (Leiomioma ואחרים).

ניתוח כריתת הושט הנפוץ ביותר הוא ניתוח להסרת החלק הסרטני של הושט, שלאחריו מחברים את הקיבה לחלק שנותר מהושט. ישנן מספר שיטות לעשות זאת, אך המיקוד המרכזי הוא בשתי השיטות הבאות:

  • כריתת ושט פתוחה דרך הבטן ובית החזה הימני בגידולים של הושט התחתונה (Trans-thoracic Esophagectomy או Ivor Lewis Esophagectomy) – בניתוח זה נעשים חתכים פתוחים בבטן האמצעית ובבית החזה הימני, כך שניתן להסיר את החלק הסרטני של הושט ולבצע חיבור בין הקיבה והושט העליונה בבית החזה.
  • כריתת ושט בגישה בטנית-צווארית אנדוסקופית בגידולים של הושט האמצעית והתחתונה (Total Endoscopic Esophagectomy) – הניתוח נעשה באמצעות חתכים זעירים בבטן ובחזה הימני במטרה להסיר את החלק הסרטני בושט ולבצע חיבור בין הקיבה והושט בצוואר השמאלי.
הניתוח והשיטה שנבחרים מותאמים לכל חולה בהתאם לסוג המחלה והאינדיקציות המקובלות בספרות העולמית.

ניתוחי ושט מבוצעים גם למחלות ושט שפירות כגון Achalasia, Diverticular Disease, Leiomyomas, Paraesophagial Hernia, GERD ואחרות.

הצלחה בטיפול כירורגי של מחלות ושט תלויה בשילוב של מספר גורמים כגון הכנה מתאימה של המטופלים לניתוח, התאמת ניתוח לכל מטופל באופן ספציפי והשגחה וטיפול אינטנסיביים וצמודים לאחר הניתוח.

לפרטים נוספים ולתיאום ייעוץ או טיפול פרטי יש למלא את הטופס

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם​