הטיפול התרופתי בטרשת העורקים

במידה והרופא מחליט, על סמך הבדיקות שבוצעו, כי אין צורך בהתערבות כירורגית מיידית או בטיפולים מורכבים יותר, סביר להניח שהחולה יקבל טיפול תרופתי לבלימת הטרשת ולהאטת הצמיחה של הליכים טרשתיים חדשים. במרבית המקרים יכלול הטיפול התרופתי מספר תרופות, המטפלות בגורמים השונים שהביאו להאצת ההליך הטרשתי אצל החולה. הטיפול התרופתי המקובל מתחלק לשלוש קבוצות עיקריות של תרופות:

  • תרופות להפחתת רמת הכולסטרול: במידה והחולה אובחן כסובל מערכי כולסטרול LDL גבוהים, הוא יקבל טיפול בתרופות להפחתת רמת הכולסטרול, ממשפחת הסטטינים. תרופות אלה עוצרות את ייצור הכולסטרול בכבד וגורמות להפחתה של הכולסטרול בגוף. תרופות לדוגמה המשמשות להפחתת כולסטרול הן Colesevelam, Cholestyramine, Niacin Lovastatin, Pravastatin, Rosuvastatin, Colestipol (השמות מציינים את החומרים הפעילים ולא את השם המסחרי של התרופה).
  • תרופות להורדת לחץ הדם: לחץ הדם הוא אחד הגורמים המשמעותיים ביותר בהיווצרות ובהתפתחות של טרשת. במידה ויתקבלו בבדיקות ערכי לחץ דם גבוהים, החולה יטופל בתרופות מקובלות להורדת לחץ דם. תרופות להפחתת לחץ דם לדוגמה הן Atenolol, Bisoprolol, Metoprolol, Timolol (כאמור, אלו שמות החומרים הפעילים).
  • תרופות לדילול הדם ושיפור זרימת הדם: כדי להקל על זרימת הדם בעורק המוצר ולהקל על הלב ולחץ הדם, החולה יטופל בתרופות עם חומרים פעילים כגון Aspirin, Ticlodipine, Dipyridamole, Clopidogrel, Heparin, Warfarin.
 

התמדה בטיפול התרופתי יחד עם שינוי משמעותי באורח החיים של החולה, הכולל דיאטה מאוזנת מופחתת שומנים וסוכרים, הגברת הפעילות הגופנית, הפסקת עישון ואימוץ אורח חיים נינוח יותר, ישפרו משמעותית את תפקודו של החולה, יאטו את התקדמות הטרשת ויאפשרו לחולה לחזור במהרה לשגרת חיים תקינה. כאן המקום לציין, כי כל האמור לגבי אורח החיים הכולל תזונה נכונה, הימנעות מעישון ופעילות גופנית, הנו בגדר המלצה לכל אחד מאיתנו ואינו מיועד אך ורק לסובלים מטרשת, שכן מניעת המחלה היא התרופה היעילה ביותר.

לפרטים נוספים ולתיאום ייעוץ או טיפול פרטי יש למלא את הטופס

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם​